dilluns, 30 de gener del 2012



MÚSICA I PAU

Al llarg de la setmana, i gràcies al treball del departament de música, podrem gaudir de cançons i obres triades especialment. Aquestes es treballaran més profundament a l’aula.

Hi ha moltes cançons que parlen i canten a la pau. Només unes quantes són reconegudes com a himnes o referents.
Els alumnes de 1r d'ESO de l'Institut, coneixerem unes quantes que amb més o menys reconeixement tracten de ser un clam a la pau i la no violència (entre els països, entre la gent, a les ciutats, famílies, escoles, instituts...).

En primer lloc coneixerem IMAGINE, la cançó més representativa composada pel líder de The Beatles: John Lennon, al 1971. Aquesta cançó demana l'imaginari d'un món de germanor on tothom s'estima i s'ajuda.




En segon lloc coneixem una cançó de Bob Dylan, cantada per primer cop al 1963: BLOWING IN THE WIND (bufant al vent). Aquesta cançó-protesta convertida en un clàssic de la música nord-americana, es fa pregunta retòriques sobre la pau, la guerra i la llibertat, en una època on les guerres i invasions estaven a l'ordre del dia d'una emergent societat americana que s'enorgullia de les seves victòries sense adonar-se dels “efectes col·laterals”.




Per darrer lloc, escoltarem i coneixerem una cançó d'un grup molt actual que es diu Falsa Alarma: LA PAZ. Aquesta cançó, pretén fer-nos adonar que la pau és quelcom que encara depèn molt de cadascú de nosaltres: tothom podem posar un petit gra de sorra per la pau.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada